Data & czas Miejsce Palladium Bilety 79 zł // 89 zł w dniu koncertu Rozpiska Drzwi: 18:00
Support: 19:00
Happysad: 19:45
Sprzedaż biletów bileteria palladium ebilet.pl goout.net Linki Wydarzenie na Facebooku

„Ta zima kiedyś musi minąć” – cytując klasyka. A wtedy my, cali na biało albo w sumie zielono, ruszamy w trasę. Nazywamy ją trasą wiosenną (choć zazwyczaj zaczyna się w drugiej połowie lutego, czyli w wyraźnej odległości od sezonu rozkwitania), bo spieszy nam się do słońca. Spieszymy się też do Państwa, a ten pęd jest zdecydowany, bezwzględny, niestrudzony tym bardziej, że w dalszym ciągu zamierzamy świętować z Wami naszą dwudziestkę. Dwie dekady na scenie, osiem płyt, ileś tam numerów (no nie będziemy liczyć, wybaczcie), jest z czego wybierać. Z tej okazji względem trasy jesiennej zmieni się nieco koncertowa setlista. Czuliście się zaskoczeni jesienią? Teraz zaszalejemy równie odważnie. Wrzucimy do niej oczywiste standardy i utwory nieoczywiste, zapomniane, bardzo rzadko grane. Brakowało Wam czegoś na poprzednich urodzinach? Duża szansa, że tym razem to usłyszycie!

Serdecznie zapraszamy.
Naładujmy sobie wspólnie baterie, by szybko zleciało nam do wiosny i lata!

Jako support zagra KATHIA
To 19-letnia songwriterka i producentka z Poznania, która dysponuje wyjątkowym, oryginalnym głosem. Młoda artystka jest na samym początku swojej artystycznej drogi. Podczas koncertów gra na gitarze i pianinie. No i pięknie śpiewa! Mimo młodego wieku komponuje bardzo dobre utwory i pisze dobre teksty – zarówno po polsku, jak i po angielsku. Kathia jest przed pełnowymiarowym, wydawniczym debiutem.

22 sierpnia 2020 roku (nakładem Borówka Music) światło dzienne ujrzała jej EP „Town” z sześcioma utworami i… od razu została Płytą Tygodnia portalu Onet! EP w nakładzie 500 egzemplarzy rozeszła się w cztery miesiące! Wydawca szybko musiał zamówić dodruk.

Muzykę Kathii można znaleźć na platformach typu Spotify, Tidal i Apple Music. Wydanie debiutanckiej, pełnowymiarowej płyty artystka zapowiada na 2022 rok.


Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1200 koncertów w całym kraju, 5 platynowych i 3 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.
W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”, a rok później „Podróże i pod prąd”. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Dziś „Wszystko jedno” i „Nieprzygoda” są platynowymi płytami.
Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a pół roku później zostało platynową płytą.
W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.
Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty.
W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.
W 2014 roku nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejna płyta zespołu „Ciało obce” pochodzi z lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń, a album ma status złotej płyty.
Ósma płyta Happysad nosi tytuł „Rekordowo Letnie Lato”, ukazała się 29 listopada 2019 r, a przy jej powstaniu zespół współpracował z pięcioma producentami (Leszek Kamiński, Jacek Miłaszewski, Paweł Cieślak, Marcin Bors, Bogdan Kondracki).
Rok 2020 przyniósł kolejne wydawnictwo koncertowe (2CD/DVD) będące rejestracją koncertu na Pol’and’Rock Festival rok wcześniej.
W 2021 roku zespół obchodzi dwudziestolecie istnienia, które świętuje okolicznościową płytą „Odrzutowce i Kowery” (premiera 27 sierpnia 2021), książką „Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad” autorstwa Żanety Gotowalskiej (premiera 13 października 2021) oraz innymi wydarzeniami specjalnymi.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec – wokal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)(platyna)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)(złoto)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)(platyna)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)(platyna)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)(platyna)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)(platyna)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD(Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)(złoto)
„Ciało obce” – 2017 r. (Mystic Production)(złoto)
„Rekordowo Letnie Lato” – 2019 r. (Mystic Production)
„Pol’and’Rock 2019” – 2020 r. (Złoty Melon/Mystic Production)
„Odrzutowce i Kowery” – 2021 r. (Mystic Production)

Bilety